Matchmaking in de kempen

Geplaatst op

In het pilotproject Dutch Cuisine Matchmaking Facility gaat Dutch Cuisine samen met diverse partijen waaronder Horesca Smulders en Food-Up!, duurzame producten van onder andere de coöperatie Kempengoed promoten bij de Kempense horeca in Noord-Brabant. De leereffecten hiervan worden verwerkt in een ‘Dutch Cuisine Matchmaking Toolkit’. Inmiddels zijn er 13 producenten aangesloten in de Kempen waaronder groentekwekerij Oppers, kaasboerderij de Ruurhoeve, weidevarkensboerderij Den Elshorst en wijngaard De Dassemus. Ook de eerste horeca ondernemers zijn inmiddels aangesloten waaronder Djoyn in Den Bosch en De Houtloods in Tilburg. Op 29 oktober zullen de eerste resultaten van de pilot Matchmaking Facility worden gepresenteerd in de Mensa van het Koning Willem I College in Den Bosch. Tijdens dit event delen de aangesloten producenten en chefs hun ervaringen en bereiden ze samen met de Dutch Cuisine studenten van het Koning Willem I College een Dutch Cuisine lunch bereid met producten van Brabantse bodem.