Gastvrij Rotterdam 2018

Geplaatst op

Op 17, 18 en 19 september vindt Gastvrij Rotterdam 2018 plaats in congrescentrum Ahoy Rotterdam. Deze jaarlijkse drukbezochte vakbeurs staat in het teken van gastronomische verrassingen en innovatieve food- en non-foodproducten voor de horeca. Hét moment om as bezoeker licht op te doen in talloze workshops, masterclasses, demonstraties, proeverijen en wedstrijden en te netwerken met sterrenchefs, topsommeliers en andere vakgenoten!

Duurzaam- en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen krijgt ook binnen de horeca beduidend meer weerklank. Daarom is dit jaar in het overvolle beursprogramma een belangrijke plek toegekend aan dit aandachtsgebied. Dutch Cuisine speelt hierin een belangrijke rol. Thé place to be is in dit kader het ‘DitSmaaktNaarMeer! Paviljoen’ (hosted by Green Leisure), dat deze editie als thema heeft: ‘Dutch Cuisine’. Producenten van kwaliteitsproducten met een groen verhaal krijgen hier letterlijk en figuurlijk een podium. Via de groene route ‘The Taste of Green!’ kunnen alle bezoekers hun weg naar de stands met verantwoord geproduceerde en energiezuinige producten gemakkelijk vinden.

Het DSNM! Paviljoen bruist van de culinaire activiteiten en nodigt uit om deel te nemen. Zo kunnen bezoekers op maandag 17 september meerdere inspiratiesessies volgen, gepresenteerd door onder anderen onze ‘duurzame’ chefs en bevlogen Dutch Cuisine-ambassadeurs Alexander Brouwer (hotelexperience QO Amsterdam) en Bas Cloo (Cloo & Leyn).

Aan de hand van het thema ‘Duurzame vis en zeegroenten’ buigen zij zich met u over de wondere wereld van kokkels, oesters, tarbot, mesheften en zeewieren. Dit alles in een al even inspirerende omgeving: een sfeervolle open keuken, waar u van harte welkom bent om aan te schuiven. De keuze voor duurzame vis is niet toevallig: Dutch Cuisine organiseert deze sessies in nauwe samenwerking met onze nieuwe partner Good Fish Foundation. Op deze dag zal dit partnerschap tijdens een feestelijk moment door een officiële ondertekening bekrachtigd worden.

Ook op de volgende beursdagen vinden demonstraties, workshops en proeverijen plaats in de open keuken, direct naast het DSNM! Paviljoen. En zelfs een wedstrijd: op woensdag 19 september kunnen bezoekers een kookchallenge, eveneens met als thema ‘Dutch Cuisine’, bijwonen. Vier geselecteerde teams van twee koks krijgen van een kritische jury de opdracht een inventief, aantrekkelijk en smakelijk meesterwerk van lokale, biologisch verantwoorde en anderzijds duurzame producten te creëren. De winnaar ontvangt diverse prijzen, waaronder de prestigieuze DSNM! SmaakAward 2018. En vanzelfsprekend eeuwige roem.

Tussendoor kunnen bezoekers bijkomen én extra energie opdoen in ‘The Green House Pop-up Restaurant’. Dit afgeleide concept van het circulaire horecapaviljoen The Green House Utrecht is een initiatief van Dutch Cuisine-partner Albron met duurzame en circulaire toepassingen, zoals onder meer de urban farm, koken zonder stekkers, van gerecyclede materialen vervaardigde meubels, en proef de biologische wijnen van LFE.

www.gastvrij-rotterdam.nl/programma