Keuzes van nu bepalen onze toekomst

Geplaatst op
Dutch Cuisine ambassadeur en eating designer Marije Vogelzang spoort je met haar werk aan om na te denken over onze maaltijd en alles daar omheen. Vogelzang laat zich inspireren door de origine van eten en de bereiding, etiquette, geschiedenis en cultuur ervan. Haar werk bereikt en beïnvloedt mensen wereldwijd. Wat eten we nu en in 2050? ‘Vaak hebben mensen helemaal niet door dat wat er nú gebeurt de toekomst bepaalt. De keuzes die je maakt, doen er nu echt al wel toe. Dat wil ik ook in mijn werk laten zien. Ik hoop dat onze eetcultuur de grootste verandering doormaakt. We moeten een andere waarde toekennen aan voedsel. Als je de werkelijke waarde voelt – dat een dier dat voor je maaltijd dood is gegaan en is verwerkt – verandert het gevoel dat je bij een maaltijd hebt. We nemen ons voedsel nu voor lief. We gooien het makkelijk weg en kopen gewoon weer iets nieuws. Ik hoop dat we onze eetcultuur naar een meer ontwikkeld plan krijgen. Waarin het plezier in voedsel natuurlijk niet verloren mag gaan.’
 
Meer lezen? Ga naar het hele artikel dat onlangs is gepubliceerd op de website van de Agri Food Week.