Dutch Cuisine op Amsterdam Food Week

Geplaatst op
Op 1 oktober jl. kwamen de 100 meest toonaangevende smaakmakers bijeen voor de opening van de Amsterdam Food Week. Samen met deze foodprofessionals werden vervolgens dagelijks actuele thema’s besproken die zich nu in de foodscene van onze hoofdstad afspelen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met het nijpende personeelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Hoe kunnen we korte ketens tussen producent en horeca dichter bij elkaar brengen? Leveren we straks goederen met drones? En bovenal: hoe zetten we Amsterdam verder op de culinaire wereldkaart? Professionals die mededen aan het programma waren o.a. Joris Lohman (Food Hub), Monique Mulder (Dutch Cuisine), Willem Treep (The Food Line Up), Tjitze van der Dam (Executive Sous Chef QO Amsterdam), Yvette van Boven (kok, schrijfster en presentatrice) en Hidde de Brabander (Meester Patissier). Naast Monique Mulder, die sprak tijdens het openingsdiner op 1 oktober jl. en deelnam aan de Talkshow Green Cuisine op 2 oktober, namen ook Albert Kooy en Bas Cloo namens Dutch Cuisine deel aan het programma. Albert verzorgde mede het Stadsontbijt op 5 oktober jl. en Bas Cloo verzorgde op 4 oktober jl. de Masterclass Dutch Cuisine: Leer koken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine en pas duurzaamheid toe in de keuken. Amsterdam Food Week wil uitgroeien tot een jaarlijks event dat bij volgende edities ook publiekelijk toegankelijk is. Het event is georganiseerd in samenwerking met Dutch Cuisine, De Buik van Amsterdam en Food Cabinet. Lees meer over de Amsterdam Food Week.