Norbert Mergen-Metz, groentenambassadeur van Dutch Cuisine

Geplaatst op

Onlangs heeft Norbert Mergen-Metz zijn handtekening gezet onder het ambassadeurschap van Dutch Cuisine. Waarom? Zijn geuzennaam is groentenfundamentalist en naar zijn volle overtuiging bieden groenten een enorm pallet aan smaken.
Vanaf dat hij een jaar of vijf oud was, heeft hij altijd een moestuin gehad. Sedert 2004 ligt de focus (ook) op oude rassen en bijzondere gewassen. En alles binnen het seizoen en bij voorkeur regionaal geteeld. Meer en gevarieerd groenten eten is gezond en beter voor het milieu. De kennis over wat er allemaal aan groenten bestaat, is de laatste decennia in ras tempo geslonken. Soorten verdwenen, andere bleven maar zijn zodanig “verbeterd” dat nieuwe rassen vooral machinaal goed te verwerken zijn. Over de smaak valt te twisten. Zoals bij de introductie van veel nieuwe ingrediënten en gerechten vervullen chefs een voorbeeldfunctie in de maatschappelijke veranderingen. Hij zet zich daar graag voor in en deelt dan ook graag zijn kennis met Dutch Cuisine.