Emile van der Staak: ambassadeur Dutch Cuisine!

Geplaatst op

Op 11 december heeft chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nieuwe Winkel Emile van der Staak voor het bestuur van Dutch Cuisine een heel bijzonder en heerlijk #CO2reductiediner uit het eetbare #voedselbos gekookt. Tijdens dit diner heeft Emile getekend voor het ambassadeurschap voor Dutch Cuisine. Emile van der Staak is de bevlogen chef-kok en eigenaar van De Nieuwe Winkel in Nijmegen. Emile kookt botanisch en zijn producten haalt hij uit het voedselbos in Groesbeek waar hij het liefste op een houtblok zit en nadenkt over nieuwe gerechten. Niet omdat hij nou perse iets anders wil doen dan andere koks. Emile gelooft dat de keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruitziet. En veel keuzes hebben simpelweg te maken met ons eten. Daarom maakt hij van doodgewone planten vingeraflikkende gerechten. Mac van Dinther in het Volkskrant Magazine 2018: “Dit is eten dat zich onttrekt aan de reguliere smaakcategorieën van zoet, zuur, zout en bitter. Dat wil zeggen: dat zit er allemaal wel in, maar het is zoveel meer dan dat” of zoals Dutch Cuisine mede-oprichter en chef-kok Luc Kusters zegt “Vet lekker!”