Duurzaam Dutch Cuisine restaurant op Horecava 2019

Geplaatst op

Tijdens de Horecava 2019 van 7 tot en met 10 januari in de RAI in Amsterdam is het restaurant op de eerste verdieping van de RAI in gebruik als Dutch Cuisine restaurant. Hier serveren Dutch Cuisine chefs en studenten dagelijks een menu vanuit de vijf principes van Dutch Cuisine. Zij vertellen het verhaal van Dutch Cuisine, het menu, de achtergronden en de herkomst van de ingrediënten. In dit restaurant kunnen bezoekers van de Horecava 2019 ervaren wat Dutch Cuisine is, doet en nastreeft.

Het ervaren van Dutch Cuisine, doe je door in het restaurant te komen lunchen, proeven, kijken en luisteren. Het restaurant is dagelijks geopend voor de lunch tussen 12.00 en 16.00 uur. Om zeker van een plek te zijn, is reserveren mogelijk via de widget op www.dutch-cuisine.nl.

Op maandag 7 januari om 12.00 uur wordt in het restaurant het Dutch Cuisine Impact Menu aangeboden aan Alexander Brouwer, Executive Chef van QO Hotel Amsterdam. Dit is een menu met een lage CO2-uitstoot en dus beter voor het milieu. Dutch Cuisine ambassadeur Albert Kooy ontwikkelde het menu en Peter Scholte, chef van de The Green House in Utrecht, zal dit menu voor het eerst gaan bereiden. De lancering ervan tijdens de Horecava is de start van een campagne om zoveel mogelijk restaurants te stimuleren duurzaam te gaan koken.

In het restaurant zijn doorlopend sneak previews te zien van video’s over uiteenlopende, smaakvolle en verrassende groentebereidingen. Dutch Cuisine maakte twintig video’s samen met het Nationaal Actieplan Groente & Fruit en Gastronomixs. De video’s zijn bedoeld om chefs en koksstudenten te stimuleren meer groente te serveren. Ze zijn te downloaden via www.dutch-cuisine.nl.

Dutch Cuisine presenteert elke dag een ander menu van de volgende Dutch Cuisine chefs:

  • Maandag 7 januari: menu van Luc Kusters (restaurant Bolenius, Amsterdam) en Emile van der Staak (restaurant De Nieuwe Winkel, Nijmegen).
  • Dinsdag 8 januari: menu van Bas Cloo (Cloo & Leyn, Doorn) en Joris Schildknecht (The Vegetable Chef).
  • Woensdag 9 januari: menu van Christian Weij (Puur-e, Ede) en Marijn van der Worp (Fizzy, Epe).
  • Donderdag 10 januari: menu van Albert Kooy (Restaurant Wannee, Stenden University College, Leeuwarden) en Gerard Voskuilen (coördinator opleiding Dutch Cuisine gespecialiseerd kok, ROC Friese Poort, Sneek).

De chefs worden tijdens de Horecava geassisteerd door leerlingen van het ROC Friese Poort, die daar de opleiding gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine volgen.