Groenten in de hoofdrol

Geplaatst op

Tijdens de Horecava hebben Dutch Cuisine en Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) in samenwerking met Gastronomixs een teaser gelanceerd over verschillende bereidingstechnieken van groenten. Deze teaser is te zien in het pop-up restaurant van Dutch Cuisine op de eerste etage bij entree K en bij de NAGF food-truck met groenten op het Food plein. NAGF en Dutch Cuisine zetten zich beide in om de groente- en fruitconsumptie in Nederland te verhogen. Hiervoor ontwikkelen we in samenwerking met Gastronomixs 20 videoproducties van bereidingstechnieken voor de professionals in de praktijk en in het koksonderwijs. Het doel hierbij is om de inspiratie en kennis over het bereiden van groenten en fruit te bevorderen. Met deze video’s over bereidingstechnieken beantwoorden we de ‘Hoe’ vraag en stimuleren wij chefs om groenten in de hoofdrol te zetten.

De video’s zijn vrij toegankelijk voor iedereen en vanaf medio maart te bekijken op www.dutch-cuisine.nl,  www.veggipedia.nl en www.gastronomixs.com. Aangezien Gastronomixs een online werk-systeem heeft dat doordringt tot in de keuken en een tool is waar chefs zich door laten leiden, hebben NAGF en Dutch Cuisine voor Gastronomixs gekozen om samen deze video’s te ontwikkelen en te implementeren.

Bekijk hier de preview van de video’s.