Cor Unum: Sharing is Caring

Geplaatst op

Een bord waar je je telefoon in kan stoppen, zodat je tijdens een etentje aandacht hebt voor je tafelgenoten. Dat is het winnende concept van de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Cor Unum, het keramisch atelier van Dutch Cuisine ambassadeur Lotte Landsheer. Het thema dit jaar was Sharing is Caring. Het ontwerp is van Enrico Rapella, student aan de Design Academy Eindhoven en afkomstig uit een klein dorp in de buurt van Milaan. De jury die bestaond uit directeur van Design Museum Timo de Rijk, chefkok Sergio Herman, oprichter van Wonderful Things Magazine Mary Hessing, interieurontwerper Just Haasnoot en ontwerper Roderick Vos, vond dat Rapella met zijn ontwerp met kop en schouders boven de andere 19 genomineerden uit 72 aanmeldingen uitstak. “Het is een combinatie van goede vormgeving, humor en het is een aanklacht tegen de 21e eeuwse cultuur van Iphone’s en te weinig aandacht voor elkaar. Het gaat over sociale etiquette.”