Word jij de nieuwe kok van de toekomst?

Geplaatst op

Heb je in het mooie koksvak je sporen verdiend en ben je nog steeds op zoek naar meer inhoud? De opleiding Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine niveau 4 legt een direct verband tussen boer en tuinder, onze geschiedenis, onze gezondheid en de gastronomie. De opleiding draagt bij dat Nederland een wereldwijd gidsland wordt op het gebied van duurzaam eten en gezondheid.

Wil jij als kok verder kijken dan de keuken alleen, klaar zijn voor de toekomst en een keuze hebben in waar je gaat werken? Dan dagen wij jou graag uit om de grenzen culinair te verleggen. De opleiding Gespecialiseerd kok Dutch Cuisine is een unieke opleiding in Nederland. Samen met het bedrijfsleven en school ga je opzoek naar nieuwe vragen en antwoorden. Deze “onderzoeken” vertalen zich voortdurend op de werkvloer, de opgedane kennis pas je dus direct toe in de praktijk maar ook andersom.
Tijdens deze opleiding borduur je voort op eerder opgedane kennis. Je bereidt bijzondere, creatieve componenten en composities. Je begrijpt de producten waarmee je werkt, waarom je de dingen doet zoals je dat doet en kan deze kennis ook overdragen aan anderen. Je organiseert en coördineert niet alleen jouw eigen ontwikkelproces op school maar dat doe je ook op de werkvloer. Werken en leren gaan hand in hand. Je bewaakt niet alleen de kwaliteit van de gerechten die je bereidt maar ook van jouw eigen leerproces. Samen met elkaar draag je de zorg om steeds weer te voldoen aan het verwachtingspatroon van de gast.

Je kunt de opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine op dit moment alleen volgen bij ROC Friese Poort in Sneek, het Koning Willem 1 College in Den Bosch en het Gilde Food & Hospiltality College in Venlo. Je vooropleiding is zelfstandig werkend kok of een vergelijkbare opleiding. Een versneld tweejarig traject is mogelijk, afhankelijk van je vooropleiding. Deze opleiding is voor geïnspireerde koks die in de horeca, bedrijfscatering, verzorging en food-industry haar of zijn creativiteit wil ontplooien.

Interesse? Ga voor meer informatie naar een ROC bij jou in de buurt:
www.kw1c.nl/opleiding/25179b10/gespecialiseerd-kok-bbl
www.rocfriesepoort.nl/scholieren/opleidingen/gespecialiseerd-kok
www.gildefoodhospitalitycollege.nl/opleidingen/kok/gespecialiseerd-kok