Vergeten specerijen: paradijskorrel en staartpeper

Geplaatst op

Om zowel Dutch Cuisine als eten met een historische context aan te stippen heeft Het Scheepvaartmuseum een eigen pastrami ontwikkeld. Runderborst wordt niet veel gebruikt en is vooral bekend als klapstuk (voor bij de hutspot tijdens Leids ontzet). Ralph Dahlhaus, chef-kok Het Scheepvaartmuseum: ‘We wilden het, om historische redenen, graag met veel verschillende specerijen bereiden. Hierbij maakten we ook veel gebruik van “vergeten specerijen” zoals paradijskorrel en staartpeper. We ontwikkelden ook onze eigen zoetzuur om erbij te serveren. Een combinatie van zomergroente en bloemen. Zo is bloemkool met lavendel een erg mooie combinatie, maar ook meiraap met rozenblaadjes en bospeen met saffraan.’. www.hetscheepvaartmuseum.nl