Campagne #verspillingsvrij

Geplaatst op

Niet alleen De Verspillingsfabriek gaat een volgende fase in. Ook de Taskforce Circular Economy in Food zet een volgende stap; sinds kort heeft de stichting Samen Tegen Voedselverspilling integraal de agenda overgenomen die de taskforce in 2018 heeft opgesteld. Toine Timmermans van Wageningen University & Research was samen met Bob Hutten een van de kartrekkers van de taskforce en is nu directeur van deze stichting. Binnen Samen tegen Voedselverspilling komen Nederlandse bedrijven, organisaties, wetenschappers, overheid én consumenten samen in actie om in 2030 voedselverspilling met de helft te verminderen in de gehele voedselketen, van grond tot mond. Onlangs werd de campagne ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’ gelanceerd voor consumenten. De meerjaarlijkse landelijke campagne laat met hele praktische tips en onder andere een zes-stappenplan, zien wat je thuis zelf kunt doen om voedselverspilling te verminderen.

Meer weten over De Verspillingsfabriek: www.deverspillingsfabriek.nl of de campagne Hoe verspillingsvrij ben jij?: http://samentegenvoedselverspilling.nl/