Nieuwe route online: Het Groene Hart

Geplaatst op

Ook sinds deze week online: een nieuwe Dutch Cuisine route in Het Groene Hart. Het Groene Hart, midden in de dichtbevolkte Randstad, is een veenweidegebied met veenplassen, moerassen, moerasbossen en landbouwgrond. Aangewezen als Nationaal Landschap, vanwege zijn unieke landschapskwaliteiten. Het landelijke karakter is een groot contrast met het stedelijk gebied eromheen. Kenmerkend is het laagveen, een in de loop van de eeuwen ontstane dikke natte veenlaag, zurige zwarte grond die gedroogd turf heet. Omdat deze moerassige veengrond aanvankelijk niet geschikt was voor landbouw, is dat in fasen ontgonnen. Culinair gezien brengt het Groene Hart ons de beste boerenkaas die we kennen, superieur vlees van bijzondere rassen en innovatieve culinaire verrassingen, ontstaan uit uitdagingen in het landschap, zoals natte landbouw. Trek je laarzen aan voor deze verrassende en rijke Dutch Cuisine route en geniet van het open landschap, het grote lege veenweidegebied met veel open watervlakken, zichtlijnen en doorkijkjes. Op deze route vind je o.a. boerderij Boterhuispolder, Lindenhoff, Dutch Cuisine restaurants De Dyck en Kom Eten, de Cabauwse molen en kaasboerderij Captein.

Bekijk hier de route!