Nieuwe route online: De Beemster, Land van Leeghwater

Geplaatst op

Sinds deze week online: een nieuwe Dutch Cuisine route in De Beemster. Het landschap waar rijke koopmannen en adel hun lusthoven hielden, biedt ons verrukkelijke kazen, bijzondere kippen en zalige zuivel. Het Land van Leeghwater, waar Jan Adriaanszoon furore maakte door van hoog water laag water te maken. In het maakbare land creëerde hij voor de koopmannen van de Gouden eeuw droogmakerijen als investeringsprojecten. De Beemster is de meest bekende droogmakerij, Unesco erfgoed, te danken aan de aanleg volgens de gulden snede. De aanleg is nog volledig in het landschap herkenbaar. Ontdek in deze Dutch Cuisine route het maakbare land vol droogmakerijen, proef de vruchten van dit open oude veenweidegebied en ontdek een pareltje in ons waterbouwkundige verleden. Fiets door de open weilanden, huur een fluisterboot, en picknick tussen de koeien. Op deze route vind je o.a. Museum In ’t Houten Huis, de kaasmarkt in Alkmaar, restaurant D’Swarte Walvis, korenmolen ’t Roode Hert en museum BroekerVeiling.

Bekijk hier de route!