Dutch Cuisine Inspiratiesessie Zeewier

Geplaatst op

Hoe gebruik je zeewier in gerechten? Er bestaan wereldwijd 10.000 verschillende soorten zeewieren: van rood tot groen, klein tot meterslang. En ieder wier heeft zijn eigen smaakprofiel: nootachtig, ziltig, en zelfs rokerig. In deze inspiratiesessie duik je zelf de keuken om de smaak, aroma en textuur van verschillende wieren te ontdekken en toe te passen in verrassende gerechten. Dit alles onder begeleiding van Dutch Cuisine ambassadeur Sebastiaan Knottnerus die je de tips en tricks leert over zeewieren om van je eigen gerecht een signature dish te maken. Extra leuk: voor deze sessie zijn ook zeewierproducenten uitgenodigd! Zij weten alles over teelt, oogst, verwerking en de producten waar je in de sessie mee werkt. Ze kunnen dus ook al je vragen over zeewier(producten) beantwoorden. Betreed de ziltige wereld van zeewier en leer hoe jij lekkere, duurzame gerechten maakt met deze (Noord)zeegroenten!

De sessie wordt samen met Stichting Noordzeeboerderij georganiseerd en vindt plaats op de Horeca Academie in Den Haag op 7 oktober aanstaande van 14.00-17.00 uur. Geïnteresseerd? Meld je dan hier aan.

 

Over Sebastiaan Knottnerus

Dutch Cuisine ambassadeur Sebastiaan Knottnerus opende vorig jaar in Den Haag zijn eigen seafood restaurant The Knott. Hij schotelt er zijn gasten één menu voor, bomvol lokale, Nederlandse producten, rechtstreeks uit de Noordzee. De gerechten hangen af van het seizoen en de vangst van de dag. Sebastiaan: “Bij The Knott komen de beste biologische, verse seizoensgebonden producten, zilte smaken, geïnspireerd op de zee op tafel.” Ook zeewier hoort in dat rijtje thuis. Het is een duurzaam gewas, gezond, lekker en lokaal verkrijgbaar. “Natuurlijk gecombineerd met mooie wijn spijs combinaties.”