Vegan Cooking met Joris Schildknecht

Geplaatst op

Dutch Cuisine ambassadeur en The Vegetable Chef Joris Schildknecht inspireert vakgenoten om (meer) met plantaardige producten te koken. Dit doet hij door middel van recept ontwikkeling, workshops, lezingen, demonstraties en diners op locatie die allemaal in het teken staan van de plantaardige keuken. Joris heeft zijn ervaring na de koksschool opgedaan in Nederlandse topzaken (De Hoefslag in Bosch en Duin en restaurant Vermeer in Amsterdam) maar ook in kleine en bevlogen vegetarische restaurantjes van het eerste uur. Naast zijn werk als The Vegetable Chef is Joris Schildknecht Chef-kok bij Kasteel Sterkenburg te Driebergen-Rijsenburg.

Tijdens de Dutch Cuisine inspiratiesessie van 9 september jl. demonstreerde Joris Schildknecht dat vegan cooking niet moeilijk of ingewikkeld is met de juiste kennis en producten. Hij liet een aantal onmisbare ingrediënten en producten voor de vegan keuken zien en vertelde hoe je zonder dierlijke producten toch interessante en volle smaken kunt creëren. Vervolgens ging hij aan de slag met recepten en met mooie verse producten uit het seizoen. Na afloop van deze sessie kregen de deelnemers een aantal heerlijke recepten mee en meer inzicht hoe zij zelf een volledige vegan maaltijd, dessert of menu kunnen samenstellen. Daarnaast kregen ze veel tips over bakken zonder dierlijke producten en hoe ze genoeg smaak en een smakelijke structuur aan hun gerechten geven zonder zaken zoals eieren, slagroom, boter en vlees.