World Food Week Friesland

Geplaatst op

Hoe wij eten maakt het leeserschil. Door anders te eten, anders te produceren, eerlijk te delen, minder eten te verspillen en de toekomst van onze boeren veilig te stellen, kunnen wij het verschil maken. Daar gaat het over in de World Food Week in Fryslan van 14 t/m 20 oktober. Rode draad erin is het Dutch Cuisine manifest dat gebaseerd is op het gedachtegoed van SVH Meesterkok Albert Kooy. Op het programma staan o.a. Dutch Cuisine Impact diners door de Friese horeca en de Friese koksopleidingen, een congres over Gezonde schoolkantines? Wat is gezond eten?, de lancering van de Friese Voedselbeweging en het culturele ‘Sipelsop’  met een flashmobaktie en reizende installatie. In Heel Fryslan Kookt! worden alle Friezen opgeroepen om in die week duurzaam te koken, vers, met minder vlees en meer groenten van het seizoen. Op 17 september a.s. is er voor de Friese horeca een Dutch Cuisine inspiratiesessie. Voor aanmelden voor inspiratiesessie en meer info over het programma: https://www.worldfoodweek.nl/programma/

Maak samen met ons het verschil voor je gezondheid, het klimaat en de biodiversiteit!