De staat van het klimaat

Geplaatst op

Tijdens de live-uitzending van ‘De staat van het klimaat’ op NPO1 serveerden studenten van de Dutch Cuisine koksopleiding Koning Willem I College in Den Bosch lekkere en duurzame hapjes aan het publiek. Het programma gaat over wat er gebeurt, al gebeurd is en nog moet gebeuren om te zorgen dat in 2030 de CO2-uitstoot met 49% is afgenomen. Één van de domeinen waar presentator Tim Hofman op inzoomde was voedsel en het bijkomende effect op milieu en wereld. En van praten over eten krijg je natuurlijk trek. Vandaar dat de studenten hard hun best hebben gedaan om hun creatieve, duurzame en innovatieve kookkunsten te laten zien; alles bereid volgens de Dutch Cuisine richtlijnen met eigen, unieke signatuur.

De uitgangspunten van Dutch Cuisine passen bij de tijd van het jaar (eten uit het seizoen), zijn goed voor onze aarde, bevatten geen kunstmatige toevoegingen, zijn bewust gekocht en gekookt en dragen bij aan het welzijn van de dieren en producenten van de ingrediënten. De Wortel Américain en Szechuan Biet vielen goed in de smaak!

Benieuwd naar de recepten? Lees meer op www.human.nl/de-staat-van-het-klimaat/lees/2019/recepten.html