Internationale Perslunch in Brabant 

Geplaatst op

Brabant is een provincie bekend om haar rijke gastronomie, gastvrijheid en innovatie. Met 21 Michelinsterren, een foodsector in de top van Europa en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten, heeft Brabant veel om trots op te zijn. De hele maand oktober stond Noord-Brabant in het teken van ‘plantaardige eiwitten’. Een ongelofelijk belangrijk onderwerp dat ons allemaal aangaat. Brabant is koploper op het gebied van plantaardige productie. Al dit moois moet natuurlijk gedeeld worden. Daarom ontving Visit Brabant een groep internationale journalisten voor een programma dat zich focuste op de ‘future of food’. Van 23 t/m 25 oktober vond de driedaagse perstour plaats, die de journalisten verschillende voedselthema’s liet meemaken en ervaren in Noord-Brabant. Inspiratie op het gebied van voedselsystemen en overtuigingen die beter zijn voor mens, dier en omgeving. Van culinaire concepten en smakelijke evenementen tot innovatieve food ontwikkelingen. In deze tour werden meerdere initiatieven van Dutch Cuisine belicht.

Zo kon Dutch Cuisine haar visie en missie delen tijdens een indrukwekkende impact lunch bereid door studenten van de Dutch Cuisine koksopleiding van het Koning Willem I College. Zowel de gepassioneerde studenten als Dutch Cuisine hebben voor de herfst een nieuw impactmenu ontwikkeld. Gerechten met respect voor cultuur, gezondheid, natuur en van hoge kwaliteit om zo waarde te creëren voor morgen. De impact op het klimaat van beide menu’s is berekend en vergeleken met de impact van een vergelijkbaar menu dat niet de Dutch Cuisine richtlijnen volgt.