Nieuwe Dutch Cuisine Ambassadeur: Rinke van t’ Holt 

Geplaatst op

Met trots presenteren wij onze nieuwe Dutch Cuisine-ambassadeur Rinke van ’t Holt, eigenaar van Het Lokaal in Amersfoort. Het Lokaal is behalve een restaurant ook een winkel met een uitgebreid assortiment aan lokale producten, een bakkerij (Elsenburg & Sebastiani, in 2018 beste zuurdesem in Nederland) en een koffiebranderij (Boot, in 2018 beste koffie volgens Misset’s Koffie Top 100). Het Lokaal is op verzoek van de gemeente Amersfoort het permanente antwoord op de reizende streekmarkten die in verschillende steden regionale producten aan de man brachten. Hierdoor heeft Rinke met zijn onderneming ook veel impact op het milieu. Rinke: “Sinds ik kinderen heb is mijn aandacht voor wat belangrijk is in het leven veranderd. Aandacht en tijd voor elkaar, voor dingen die echt en authentiek zijn. Leven met passie, overtuiging en toegevoegde waarde. Ik wil werken aan kwaliteit en duurzaamheid voor de lange termijn, zonder concessies. Geen snelle winsten op de korte termijn.”

De samenwerking met Dutch Cuisine ligt daarmee voor de hand. Als beweging die zich inzet voor het op de kaart zetten van de Nederlandse eetcultuur zijn ontwikkelingen zoals die bij Het Lokaal enorm belangrijk en het levende bewijs dat er een groeiende markt en belangstelling is voor kwaliteitsproducten uit de regio die op een bijzonder ambachtelijke manier verwerkt worden.

Naast alle reguliere activiteiten wordt er vier keer per jaar een open streekmarkt georganiseerd, waar een groot aantal producenten van kwaliteitsproducten met een regionaal karakter zich presenteert aan het publiek. Op 28 september jl. was er zo’n streekmarkt en dat moment werd gebruikt om de samenwerking tussen Dutch Cuisine en Lokaal-eigenaar Rinke van ‘t Holt formeel te maken. In aanwezigheid van Dutch Cuisine-chefs Joris Schildknecht en Bas Cloo werd het manifest ondertekend en daarmee onderschrijft nieuwbakken ambassadeur Rinke zijn intenties om een actieve rol te spelen in het uitdragen van de vijf principes van Dutch Cuisine. Eerste stappen zijn een serie Dutch Cuisine-workshops voor thuiskoks en profs. Verder gaan Dutch Cuisine en Rinke onderzoeken hoe de regionale horeca via een ‘korte keten’ te linken aan de regionale producenten en het als zodanig makkelijker te maken voor de horeca om met mooie, duurzame kwaliteitsproducten te werken. Het Lokaal zou daarbij prima als lokale ‘hub’ kunnen fungeren en zo zijn naam nog meer eer aan doen.