De maatschappelijke betrokkenheid van Le Nouveau Chef

Geplaatst op

Le Nouveau Chef ontwikkelt al sinds 1986 kokskleding en horecakleding van de hoogste kwaliteit met oog voor duurzaamheid. De nieuwe chef van tegenwoordig is kieskeurig in wat hij of zij draagt in de keuken. Vroeger was dat anders. De kleding van Le Nouveau Chef is speciaal ontwikkeld voor deze nieuwe chef of in het Frans, nouveau chef.

De maatschappelijke betrokkenheid, door vanuit een duurzaam oogpunt te werken, is vanzelfsprekend voor Le Nouveau Chef. Het implementeren van duurzame oplossingen is noodzakelijk om aan de huidige wens en groeiende verwachtingen van onze klant en van de consument te voldoen. Al vanaf 1986 houdt Le Nouveau Chef zich bezig met onderzoek naar de juiste materialen, kleuren en details. Innovatie heeft hierbij altijd voorop gestaan. Dutch Cuisine is ook een voorloper. Zeker als het gaat om duurzaamheid in de keuken, het gebruik van producten en het bereidingsproces hiervan. Middels het zoeken van samenwerkingen met gelijkgestemde partners, creëert Dutch Cuisine op verschillende manieren meer draagvlak om de kernwaarden ‘bewust, eerlijk, goed voor de aarde en met de blik op de toekomst’ uit te dragen.

Duurzame stoffen
Le Nouveau Chef is partner van Dutch Cuisine om samen te streven naar een zo duurzaam mogelijke keuken. Le Nouveau Chef doet dit door ambassadeurs en vrienden producten uit de Green Choice-collectie aan te bieden. Deze producten zijn zoveel mogelijk gemaakt van duurzame stoffen, zoals biokatoen, gerecycled polyester en TENCEL®. Samen met onze Europese partners ontwikkelen wij deze stoffen zelf. Deze samenwerking garandeert kwalitatief hoogwaardige buizen, die zoveel mogelijk geproduceerd zijn vanuit het oogpunt de natuur te behouden. Om onze bijdrage aan een duurzame wereld te benadrukken, plant Le Nouveau Chef in samenwerking met Original Beans een boom voor elke verkochte koksbuis gemaakt met TENCEL®. Dit is een duurzaam geproduceerde vezel, gemaakt van eucalyptushout. De chemicaliën die gebruikt worden tijdens de productie van TENCEL® worden bijna volledig (99,6%) hergebruikt. Ook wordt er tijdens het proces een minimale hoeveelheid water verbruikt (slechts 1% ten opzichte van katoen). Het eucalyptushout wordt gewonnen uit een verantwoord beheerd bos, met officieel FSC-keurmerk. Voor TENCEL® is een proces ontwikkeld van chloorvrij bleken. Het is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar.

In de toekomst wil Le Nouveau Chef graag initiatieven als Dutch Cuisine blijven ondersteunen om samen het huidige imago van de eetcultuur en alledaagse keuken om te buigen naar een creatieve, duurzame en innovatieve keuken. Le Nouveau Chef zal dit blijven doen door de collectie zo duurzaam mogelijk te produceren en daarbij te blijven samenwerken om de duurzame gedachte en de impact hiervan te blijven vergroten.

Meer weten over Le Nouveau Chef ? Klik hier om naar hun website te gaan.