Succesvol bedrijfsrestaurant concept gaat 2.0

Geplaatst op

Maandag 16 december opende Bob Hutten van Hutten Catering het vernieuwde bedrijfsrestaurant Rob & Bob bij Koppert Cress. Tijdens een bezoek van leden van VNO-NCW, waar zowel Rob Baan als Bob Hutten een presentatie hielden, was er ook voor gekozen voor de officiële opening.

Baan en Hutten hebben elkaar gevonden in hun duurzaamheid en vormgegeven in het concept van Rob & Bob. Het bedrijfsrestaurant, waar het concept 80/20 voor gezonde voeding in de praktijk wordt gebracht is een voorbeeld van hoe de lunch ook duurzaam kan zijn. Er is gekozen voor gerechten gebaseerd op groenten en een minimale hoeveelheid dierlijk eiwit, waarbij het streven is om tenminste 150 g van de dagelijks benodigde hoeveelheid van 250 g reeds tijdens de lunch te verstrekken. Dagelijks maken medewerkers en gasten gebruik van het restaurant waar en van waaruit, alleen al in het afgelopen jaar, 42.500 maaltijden werden bereid en uitgeserveerd. Op basis van de feedback van gebruikers is de samenstelling en receptuur aangepast en suiker en zout achterwege blijft, omdat de smaak uit groenten komt.

Rob & Bob, het restaurant is uitgebreid met 40 extra zitplaatsen en de keuken en uitreikplaatsen zijn flexibel gemaakt. Op deze manier kan de indeling, afhankelijk van functie en evenement aangepast worden met apparatuur en elementen. In de afgelopen drie jaar hebben verschillende bezoekers, tot op het hoogste niveau, kennis genomen van het concept en het streven van de ondernemers om medewerkers goede voeding te geven. Baan gaat hierin zover, dat hij de strijd is aangegaan met de belastingdienst, om de fiscale bijdrage voor de lunch niet te betalen. Immers, veiligheidskleding en andere beschermingsmiddelen voor medewerkers zijn ook niet belast, terwijl zij een bijdrage leveren aan gezondheid en veiligheid van de medewerker. Rob Baan: “Echte voeding is de basis van gezondheid”. Dit restaurant luidt de volgende fase in, in het verduurzamen van de keten, als het gaat over gezondheid en duurzaamheid. Bob Hutten: “Het moet anders en wij laten het zien”.

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

Hutten realiseert oplossingen door het inspireren en verbinden van mensen. De organisatie is uitgegroeid tot een toonaangevende nationale speler op de markt van de culinaire dienstverlening. En onderscheidt zich door het optimaal faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling van samenwerkers en het altijd meer aandacht geven aan gasten, opdrachtgevers, leveranciers en de maatschappij. De Verspillingsfabriek is een initiatief van ondernemer Bob Hutten. Hij kon het probleem van de grootschalige voedselverspilling niet langer aanzien. Na een pilot in samenwerking met Wageningen Universiteit en Foodsquad, waarbij er overrijpe tomaten van supermarktketen PLUS werden gebruikt voor een verse soep, ging Hutten in 2015 op zoek naar een oplossing om veel grotere reststromen groenten te redden. Zijn oog viel op een ‘verspild’ fabriekspand in Veghel, waarvan hij een deel verbouwde tot een fabriek met koel- en productieruimtes.

Bron: Koppert Cress