Eerste Michelinster voor Graphite van Peter Gast

Geplaatst op

Dutch Cuisine ambassadeur Peter Gast heeft samen met gastvrouw Jacqueline van Liere zijn draai helemaal gevonden in Amsterdam. Na 16 jaar Zutphen sloten ze daar in de zomer van 2018 hun sterrenrestaurant ’t Schulten Hues. Begin september 2018 startten ze met Graphite in Amsterdam, het eerste speakeasy-restaurant van Nederland. Graphite is gevestigd in een oude diamantslijperij in de Paardenstraat, vlakbij het Rembrandtplein. Aan de buitenkant is nergens te zien dat hier een restaurant zit. Peter: ‘We koesteren het mysterie rond het nieuwe restaurant. Het begint bij het reserveren, het vinden van de locatie en het zien binnen te komen door middel van een QR-code. De één denkt marketingtruc, maar dat is echt niet het geval. Ik vind dat wanneer je de zaak neerzet als een speakeasy, het dan ook echt zo moet zijn. Het kleine, intieme en persoonlijke voelt heel lekker. De boel swingt. Dat krijgen we ook terug van de gasten. Men vindt het spannend. Dat is net wat wat we zochten.’

Graphite kreeg afgelopen januari zijn eerste Michelinster en is het enige Amsterdamse restaurant dat dit jaar een nieuwe ster kreeg uitgereikt. Peter is heel trots op de verkregen onderscheiding. ‘In Amsterdam gebeurt iets meer dan in Zutphen. We zijn een speak-easy restaurant in een verbouwde jazzclub. Het is de tent die we altijd al gewild hebben.”

Benieuwd naar het menu van Graphite, kijk op www.graphite.amsterdam.