Maik Kuijpers: Weten waar ons eten vandaan komt

Geplaatst op

Maik Kuijpers, onze kersverse Dutch Cuisine ambassadeur, is concept chef van brasserie Carstens gevestigd in Park Plaza Victoria Amsterdam, tegenover Centraal Station. Kwalitatief hoogstaande producten van eigen bodem zijn de basis van zijn keuken. Of hij het niet jammer vindt dat hij er zelf niet dagelijks achter de kachel staat? ‘Nee, ik vind het ontwikkelen van concepten gewoon ontzettend leuk.’

Voordat Maik Kuijpers Carstens opende, heeft hij een goede leerschool gehad. Trainingen en stages liep hij bij gerenommeerde restaurants als The Fat Duck and Berasategui om vervolgens 14 jaar lang als chef-kok de sterren van de hemel te koken bij De Librije***, waarvan de laatste 8 jaar als Executive Chef.

Daarnaast ziet de concept chef het als zijn persoonlijke missie om kinderen van jongs af aan te leren over allerlei producten en dan met name wat voor moois er van Nederlandse bodem komt. Maik: ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren waar ons eten vandaan komt en betrek ze graag in het kookproces.’ Met sessies als ‘Aan Tafel’ waar kinderen een middag worden uitgenodigd om te koken, spelenderwijs te leren en Nederlandse producten te zien en voelen, hoopt Maik Kuijpers het enthousiasme voor de Nederlandse keuken te laten groeien.

Benieuwd naar het menu van Brasserie Carstens, kijk op https://www.carstensbrasserie.nl