Restaurant Codium: Zeeuwse producten in een nieuw jasje

Geplaatst op

Restaurant Codium, vorig jaar geopend aan de Vlasmarkt in Goes, is een uitnodiging voor de meest essentiële smaken en geuren van Zeeland met internationale invloeden. Chef-kok, mede-eigenaar en Dutch Cuisine ambassadeur Wouter Kik kennen we van De Vierbannen in Ouwerkerk toen het nog een luxe restaurant was. Wouter werkte daarna bij tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat. Zijn compagnon en gastheer/sommelier Jean Luc Etienne stond aan de voorkant bij het prestigieuze Parkheuvel in Rotterdam. De heren deden al eerder een een-tweetje in De Vierbannen.

De kookstijl van Kik wordt omschreven als eigentijds, fris en licht met diepe smaken. Het Zeeuwse product staat centraal terwijl internationale invloeden subtiel terugkomen in de gerechten. Naast vis, vlees, schaal- en schelpdieren wordt er ook veel gewerkt met groenten en kruiden. Wouter Kik: ‘Door de jaren heen heb ik mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Ik word geïnspireerd door de vele Zeeuwse geuren en smaken. Deze combineer ik met smaken uit andere landen om zo tot de mooiste gerechten te komen met veel kleur en diepgang. Ik heb altijd geweten dat ik mijn eigen restaurant zou openen in Zeeland, maar dan wel in een stad als Goes. Het is gelegen op de Vlasmarkt, een rustig plein midden in de stad. Restaurant Codium symboliseert de mooie keuken uit Zeeland, maar vanwege het bruisende karakter, zou het ook zo in Londen kunnen staan.’

Benieuwd naar het menu van Restaurant Codium, kijk op restaurantcodium.nl