Sander Overeinder nieuwe ambassadeur Dutch Cuisine

Geplaatst op

Met trots kondigt Dutch Cuisine een nieuwe ambassadeur aan: Sander Overeinder, chef-kok en eigenaar restaurant As in Amsterdam. Sander opende in 2007 As dat zich bevindt in de voormalige kapel van het Rooms Katholieke Sint Nicolaas lyceum aan de rand van het Beatrixpark. In de achtertuin lopen kippen en de koks werken in een grote buitenkeuken. Of je nu buiten in de tuin zit of binnen aan een van de grote houten tafels, je hebt het gevoel dat je in de natuur bent. En dat midden in Amsterdam!

Bij As gaat het over koken in pure vorm. In de keuken wordt gewerkt met biologische streekproducten. Veranderingen van het seizoen en weer zie je terug op het menu. Restaurant As wil op een respectvolle manier laten zien dat het een sterft om een ander te laten leven. Het restaurant heeft een eigen bakkerij en in de keuken staan oude kooktechnieken als roken, pekelen en wecken centraal. Sander: ‘As biedt een aansprekende selectie gerechten die voor een groot deel bepaald wordt door de natuur. Veranderingen in het seizoen en klimaat werken door in ons menu. In As wordt gekookt met authentieke smaakvolle ingrediënten, afkomstig van leveranciers uit de regio die een sterke mening delen over smaak, kwaliteit en duurzaamheid.”

Benieuwd naar het dagmenu van Restaurant As, kijk op www.restaurantas.nl.

Meer weten over Sander Overeinder, lees hier het artikel van Monique Snoeijen (NRC).

Fotografie: Heidi de Gier