Zevende editie ontwerpwedstrijd Cor Unum

Geplaatst op

Dutch Cuisine ambassadeur Lotte Landsheer, directeur van keramisch atelier Cor Unum, heeft onder meer de ambitie om jonge ontwerptalenten uit te dagen en te inspireren om het keramisch ambacht in stand te houden. Zo organiseert Cor Unum jaarlijks een internationale ontwerpwedstrijd voor studenten aan kunst- en designopleidingen. Dit jaar was het thema Anarchy en een van de juryleden was Maarten Baas. Deze Nederlandse ontwerper wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21ste eeuw. Zijn werk staat bekend als rebels, intellectueel, theatraal en artistiek. Zijn werken bevinden zich in grote museale collecties en in privécollecties van internationale sterren.

Gisteren werd de winnaar van de zevende editie van de Cor Unum ontwerpwedstrijd bekend gemaakt: Barry Llewellyn. Barry wil met zijn Triple Take de status-quo van de traditionele gedekte tafel doorbreken. De jury vond de Triple Take “een stapelbaar servies dat uitdaagt om vragen te stellen. Elegant als product, stabiel al lijkt het in disbalans, goed uitgewerkt maar ook verstild in zijn verschijningsvorm”. Het werk is nog te zien tot eind februari in de galerij van Cor Unum in Den Bosch. www.cor-unum.com

Op de foto: jurylid Maarten Baas