De Groene Lantaarn, Staphorst

Jarno Eggen
& Cindy Borger

Chef-kok & Sommelier
De Groene Lantaarn, Staphorst

De Groene Lantaarn, Staphorst



Wie zijn Jarno Eggen & Cindy Borger?
Jarno Eggen begon ooit als chef de partie bij Martin Kruithof, De Lindenhof in Giethoorn. Op de koksopleiding leerde hij zijn partner Cindy Borger kennen. Na acht jaar Giethoorn namen ze samen restaurant De Groene Lantaarn over, gevestigd in Staphorst. Bij het restaurant zit een eeuwenoude molen die zij nog laten draaien om voer voor hun koeien te maken. Het succes kwam al snel en tegenwoordig genieten ze landelijke bekendheid. Jarno is nu definitief doorgedrongen tot de top van de Nederlandse gastronomie. Jarno en Cindy kregen eind 2010 hun eerste ster van Michelin, een jaar na de start van het eigen restaurant De Groene Lantaarn. Eind 2015 voegde Michelin hier een tweede ster aan toe.

Waarom zijn jullie ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
In ons restaurant wordt uitsluitend gewerkt met verse kwaliteitsproducten en -waar mogelijk- biologische en regionale producten. De kruiden, groentetuin wordt verder uitgebreid waardoor we zo veel mogelijk ingrediënten uit deze tuinen kunnen gebruiken.