Culinaire Routes

Geplaatst op

Op bijzondere routes door Nederland, worden Dutch Cuisine restaurants, producenten, landschappen en cultuurmakers gepromoot aan binnen- en buitenlandse toeristen. In de opmaat naar het nationale themajaar ‘Rembrandt en de Gouden Eeuw’ in 2019 wordt een culinaire route voorbereid die de hele kust van Nederlands bestrijkt. Chefs en cultuurmakers gidsen je door het landschap, van Groningen tot Zeeland. In de route ervaar je de rijkdom van onze eetcultuur aan de hand van de historische Gouden Eeuw en de Nieuwe Gouden Eeuw. Een glimp van de onderwerpen: wist je bijvoorbeeld hoe veel impact haring heeft gehad – op onze visserij, economie, cultuur en innovatie? Denk alleen al aan de vele manieren waarop haring wordt gegeten, hoe het kaken is uitgevonden als conserveringstechniek, dat in Scheveningen nog elk jaar met Vlaggetjesdag de komst van de Nieuwe haring wordt gevierd en hoe haring een vaste gast aan – of beter op tafel was in stillevens. De routes worden na de zomer gepubliceerd op de website van Dutch Cuisine: www.dutch-cuisine.nl