Broodworkshop van Ineke Berentschot

Geplaatst op

Tijdens de workshop van Ineke Berentschot op De Kraeke in Huns, de boerderij waar Dutch Cuisine partner Farm of the World haar thuisbasis heeft, wordt op 14 april een zuurdesemdeeg voorbereid en zowel een naturel als een vlechtbrood gemaakt. De deelnemers leren het maken van eigen zuurdesemstarter van volkoren tarwemeel en volkoren roggemeel en hoe je goed voor je starter zorgt. Daarnaast wordt de theorie gedeeld over granen. Als lunchmaaltijd wordt focaccia bereid met kaas van biologische streekboerderij Op ‘t Him. Ineke Berentschot die deze workshop verzorgt, was in de jaren tachtig vennoot bij zuurdesembakkerij De Kuch in Uden. Sindsdien bakt ze haar eigen brood, geeft les, publiceert voor professionele en thuisbakkers over het bakken van puur brood. Ze vult de website wiebaktmee.nl met al haar experimenten. Haar opus magnum is het boek Nachtbrood. Op dit moment werkt Ineke aan een nieuw boek “Oude granen, nieuw brood”.

Meer informatie op:farmoftheworld.nl/