The eatelier: Het terroir van Nederland

Geplaatst op

The Eatelier, een fooddesign studio die wetenschappelijk onderzoek, social-culturele tendensen en technologische innovaties vertaalt naar de wereld van food, is sinds januari een van onze nieuwe partners. Katinka Versendaal, oprichter van The Eatelier, gaat samen met Dutch Cuisine het terroir van Nederland onderzoeken. Eerder verrichtte zij al onderzoek naar het terroir van Vlaams België. Dit onderzoek in Belgie was gericht op lokale producten en het culinaire erfgoed door te kijken naar het verleden, heden en de toekomst van de regio en is tot stand gekomen in samenwerking met Eatmosphere in Brussel, een bureau dat zich richt op bewustwording rondom foodwaste en met Foodlab Proef in Gent die zich focussen op de opwaardering van reststromen door productinnovatie. Dit doorlopende project zal nieuwe producten van reststromen ontwikkelen en de discussie starten rondom deze stromen en de smaken van het Vlaamse terroir, zijn producenten en die nieuwe korte keten economie waar zij aan werken. Via diner events met een focus op lokale producten, workshops en een expositie wordt dit gepresenteerd aan de buitenwereld.