Farm of the world blikt terug

Geplaatst op

Farm of the World, een cultureel project waarbij nieuwe en duurzame mogelijkheden van het platteland worden onderzocht, kijkt terug op een bijzondere periode. De afgelopen vier jaar heeft Dutch Cuisine parner Farm of the World veel en diverse activiteiten ontwikkeld en allerlei publieksgroepen ontvangen. De manifestatie Leeuwarden-Fryslân 2018 maakte van de jaren vooruitlopend op 2018 en van het culturele jaar zelf een bijzondere periode voor heel Friesland, Noord-Nederland en Farm of the World. Aan de hand van vijf boerenthema’s – botanics, earth, food, space en people – werden verschillende opties voor de toekomst van het platteland verkend. Door kunstenaars, boeren, ambachtslieden, koks en ontwerpers van over de hele wereld samen te laten experimenteren met lokale grondstoffen, nieuwe technieken en oude ambachten, is De Kreake – de thuisbasis van Farm of the World – opnieuw een productieve boerderij geworden, een voorbeeld van de kracht van creativiteit en de natuur. Zo hebben Dutch Cuisine ambassadeurs Albert Kooy en Gerard Voskuilen op de afsluiting van de lezingenreeks Food For Thought gesproken over de Dutch Cuisine-opleiding die zij hebben opgezet aan het ROC Friese Poort in Sneek.

Ook in 2019 zet Farm of the World hun werk door. Het jongerenprogramma Treasures of Nature en activiteiten op De Kreake lopen door in 2019. Meer informatie: farmoftheworld.nl .