Vraag van de consument veranderen

Geplaatst op

Uit het op 16 april verschenen rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt weer: om voedselketens te verduurzamen moet de vraag van de consument veranderen. Hoe verander je de vraag als de consument vrij kan kiezen? Door te informeren, maar vooral door te inspireren! Aan de hand van levens cyclus analyse kan Dutch Cuisine partner GiantLeaps de impact van ingrediënten met elkaar vergelijken. Laura Heerema, oprichter GiantLeaps: “Kleine veranderingen besparen makkelijk 50 procent aan CO2. Door bewuste keuzes niet te presenteren als bewust, maar juist de nadruk te leggen op hoe ontzettend lekker ze zijn, pakken chefs hun voorbeeldrol als inspirators voor ons dagelijks eten. En zo, zonder te duwen, beweegt de vraag van de consument mee.”
www.giantleaps.nl