Chefkok Jim de Jong sluit na zeven jaar zijn restaurant in De Hofbogen

Geplaatst op

Dutch Cuisine ambassadeur Jim de Jong (31) stopt na zeven jaar met zijn restaurant in De Hofbogen. Het restaurant De Jong zal worden verkocht. 

De Jong wil stoppen op zijn hoogtepunt. Dit jaar nog werd hij door Gault Milau uitgeroepen tot ‘Jonge Topchef van het Jaar’. De beroemde Franse culinaire gids gaf zijn keuken 16 van de maximaal 20 haalbare punten. In 2016 won hij met Restaurant De Jong de ‘Gouden Pollepel’ van het AD als beste eetgelegenheid van de stad en regio. “Ik kijk terug op een fantastische periode’’, zegt De Jong. “Tegelijkertijd groeiden ook De Hofbogen uit tot een hotspot in de stad. Maar door die drukte en de hoge eisen die we aan onze gerechten stelden, zijn  het tropenjaren voor me geweest. Ik werk tachtig uur in de week, en dat is toch eigenlijk ongezond. We hebben met De Jong meerdere prijzen gewonnen. Het is leuk om te scoren, maar om die scores te behouden moet je echt keihard werken. Inmiddels ben ik ook vader geworden.  Na zeven jaar is het tijd om verder te kijken.’’

Het restaurant ging begin dit jaar in de stille verkoop. Vanaf nu zal er meer ruchtbaarheid aan worden gegeven. De chefkok wil de tijd nemen om een koper te zoeken. Er is daarom nog geen einddatum voor het restaurant. ,,Het restaurant kan worden overgenomen zoals het nu is’’, zegt De Jong. ,,Maar dat zal een beetje gek zijn omdat de zaak naar mij is vernoemd.’’  Een deel van het personeel heeft een contract dat door de nieuwe eigenaar wordt overgenomen. ,,Het personeel is vrij om te stoppen. Veel mensen willen eerst weten wie de nieuwe eigenaar wordt.’’

De chefkok beraadt zich op zijn toekomst. Een nieuwe zaak in Rotterdam zou kunnen. ,,Bijvoorbeeld een in natuurwijnen gespecialiseerde bar waar je ook lekker kunt eten. Al sluit ik niet uit dat ik ergens anders iets voor mezelf begin of een tijdje ga freelancen. Ik vind het vooral belangrijk dat ik van een volgende stap weer veel kan leren. Ik ben in elk geval nog lang niet uitgekookt.’’