Restaurant ’t Havenmantsje is Beste Leerbedrijf Horeca

Geplaatst op

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca.

SVH Meesterkok Marco Poldervaart staat bij ’t Havenmantsje aan het roer. Met blijdschap nam hij de award tijdens de finale in ontvangst. “Super Friesland!” is zijn eerste reactie. “Wij zijn erg trots op de titel en blij dat wij ons ambacht met studenten mogen delen. Het behalen van de titel is echt een prestatie van ons hele team.”

De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks georganiseerd door SVH. Deelnemende leerbedrijven worden tijdens deze strijd beoordeeld door de eigen leermeesters, studenten en docenten, alsook door de wedstrijdcommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van SVH, KHN, SBB, FNV Horeca en oud winnaars. Omdat goede leermeesters van onschatbare waarde zijn, maakten zij dit jaar voor het eerst ook kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor nieuwe horecamedewerkers.