Herstel BV Nederland

Geplaatst op

Dutch Cuisine Ambassadeur Rob Baan  doet een oproep om gezonde voeding in supermarkten een voorrangspositie te geven.

‘Overleven begint bij gezonder leven en eten’, vertellen Jutka Halberstadt en Jaap Seidell van de Vrije Universiteit Amsterdam afgelopen week in het Parool. Bij eerdere griepepidemieën bleek dat mensen met obesitas en diabetes relatief vaak moesten worden opgenomen op de intensive care. Dit zijn aandoeningen die met een gezonde levensstijl goed te voorkomen zijn; een levensstijl waarin verse groenten en fruit de basis vormen.

Het is daarom vreemd dat er in deze crisissituatie, land- en tuinbouwbedrijven zijn die groenten moeten weggooien, omdat deze producten de consument niet bereiken. ‘Even overstappen’ naar de supermarkten is er voor deze bedrijven niet bij. De supers zijn druk bezig met de logistieke uitdaging de schappen gevuld te houden. Gezondheid speelt hierin echter geen enkele rol.

Benieuwd naar de hele oproep van Rob? Check het op de website van Food Inspiration.