Producten voor de 1,5 meter-horeca

Geplaatst op

Hoe ga je in de horeca voldoen aan de 1,5 meter-maatregelen die er ongetwijfeld gaan komen, mét behoud van zoveel mogelijk vierkante meters en tafels? Designers en horecameubelproducenten komen met slimme oplossingen. Van tussenschermen van karton en schermen voor banken tot cabines met een serveerluikje en veiligheidsmaskers voor personeel.

Horecaschermen: vierkante meters benutten
Ontwerper Maarten Wijnen van Uitzuid bedacht schermen die een soort cabine vormen. Wijnen: ‘Ik bied een oplossing voor bescherming tegen besmetting met het coronavirus, en geen oplossing voor gezelligheid.’ De designer bedacht een oplossing om ruimte te winnen in de zaak, zodat de horecaondernemer zo min mogelijk meters verliest. ‘Door de schermen kunnen de tafels dicht bij elkaar geplaatst worden en is er een goede gescheiden routing mogelijk voor het personeel en de gasten’, aldus Wijnen. Eén scherm aan de achterkant kan omhoog getrokken worden met behulp van een touw. Door dit luik wordt het gerecht geserveerd. De ontwerper: ‘Het scherm kan  uitgebreid worden met gadgets, zoals een simpele ouderwetse blikjestelefoon (draadje, twee blikjes en een touwtje, net als vroeger. Kun je met de buren praten.’

Meer weten over de producten? Lees hier het hele artikel op de website van Misset Horeca.