KHN publiceert richtlijnen voor heropening horeca

Geplaatst op

Koninklijke Horeca Nederland heeft een protocol horeca opgesteld met richtlijnen voor de horeca tijdens de coronacrisis. Daarin staat onder meer dat vier gasten samen aan een tafel mogen zitten zonder dat ze op 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven. De regionaal geldende noodverordening is echter leidend.

KHN heeft de protocollen gisteren bekend gemaakt en met haar leden gedeeld. Volgens de branchevereniging gaat het om een ‘levend document’ dat aangepast wordt naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Het document is tot stand gekomen in samenwerking met horecaondernemers, VNO-NCW/MKB Nederland, het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en McKinsey. Naar de landelijke opgestelde richtlijnen, kunnen veiligheidsregio’s afwijken en hun eigen (aanvullende of aangepaste) voorwaarden hanteren. Ook met de gefaseerde opening, blijft het voor de meeste horecaondernemers een verliesgevende operatie, dus de aanvullende noodsteun waar KHN voor pleit blijft essentieel.

Restaurants, cafés, bioscoopzalen, concertzalen en theaters mogen vanaf 1 juni binnenmaximaal 30 mensen ontvangen, inclusief personeel en ook onder voorwaarden:
– Gasten moeten reserveren voor een tafel binnen.  Reserveren aan de deur voor binnenkomst is ook reserveren, mits triage wordt toegepast en het maximum van 30 personen binnen en de afstand van 1,5 meter niet in het geding is.
– Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand, zorg voor 1,5 meter afstand tussen de tafels, tenzij de tafels van elkaar zijn gescheiden middels een scherm.
– Aan de voorkant vindt een controlegesprek plaats om te kunnen schatten of er risico’s zijn. Het is natuurlijk cruciaal dat mensen die check vooraf wel heel serieus nemen.

Benieuwd welke richtlijnen Koninklijke Horeca Nederland nog meer heeft opgesteld? Bekijk hier het hele artikel van Misset Horeca.