ROC Elements
Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH Amsterdam

020 – 579 1 717
www.heerlijkamsterdam.nl/roc-elements

Theo van Rensch

SVH Meesterkok en docent
Sterklas & Gastronomie, ROC Amsterdam

ROC Elements
Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH Amsterdam

020 – 579 1 717
www.heerlijkamsterdam.nl/roc-elements



Wie is Theo van Rensch?
Leermeesters van SVH Meesterkok Theo van Rensch waren in de jaren tachtig John Halvemaan, Constant Fonk en Imko Binnerts. Ervaring deed hij op in De Oude Rosmolen in Hoorn, het Amstel Hotel, Martinair Party Services en het Marriott Hotel. Van 1999 tot 2008 was hij chef-kok/eigenaar van De Boei in Enkhuizen. De opgedane expertise leverde hem in 1988 de Zilveren Koksmuts op. Als lid van de Nationale Equipe onder leiding van Wijnand Vogel en Karl Trompert vertegenwoordigde hij Nederland in 1990 in Singapore en in 1991 in Chicago. Theo van Rensch is een van mede-oprichters van Dutch Cuisine.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Mijn kennis en vaardigheden breng ik nu over op aankomende sterrenkoks als docent Sterklas en gespecialiseerd kok aan het ROC van Amsterdam. Ik ben elk jaar bezig geweest om me te ontwikkelen. Ik deed de ene cursus na de andere opleiding. Dan wil je uiteindelijk het allerhoogste ook halen. Met diezelfde inzet leid ik nu mijn leerlingen op. Voor mij was de overstap naar het onderwijs logisch. Kok zijn doe je niet tot je vijfenzestigste. Ik doe dit nu sinds 2009, maar eerder had ik er niet aan kunnen beginnen want toen ontbrak mij nog de ervaring die ik nu op jongeren probeer over te brengen.