Peter Scholte

Chef-kok
The Green House, Utrecht


Wie is Peter Scholte?
Peter Scholte werkte als chef onder andere bij Le Garage, elBulli, en verdiende een Michelinster als Chef in Noorwegen. In Nederland had hij 5 jaar zijn eigen dessertrestaurant Sucre in Amsterdam. Daarna was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van MR Porter en The Duchess in het W hotel in Amsterdam en werkte hij onder andere samen met 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma aan de restyling van NH Krasnapolsky. Voordat hij bij The Green House ging werken hield Scholte zich bezig met de restyling en vergroening van Hotel Arena. Nu is Peter Scholte chef-kok bij The Green House. Een nieuw circulair horecaconcept van cateraat Albron aan de Croeselaan in Utrecht. Een restaurant waar verantwoord en duurzaam koken centraal staat en uitsluitend met verse en duurzame producten wordt gewerkt, deels uit de eigen inpandige urban farm.

Waarom ben je ambassadeur geworden van Dutch Cuisine?
Genieten van eten zoals het ooit bedacht is, uit het seizoen. Met groenten en kruiden rechtstreeks uit eigen urban farm of uit de omgeving. Dat vind ik belangrijk en is helemaal Dutch Cuisine dus!