DUURZAAM VOOR MENS EN DIER.

Deze 5 principes van Dutch Cuisine zijn ons statement.

  1. Cultuur

Het seizoen op je bord

De Nederlandse eetcultuur, groenten van de volle (biologische)grond, uit de regio, seizoens smaken, herkenning en Nederlandse keukentradities. Op het bord moet je zien in welk seizoen en in welk land we eten. Het gerecht zegt waar we zijn en in welk seizoen. Dutch Cuisine draait om de Nederlandse eetcultuur: streekproducten, seizoensgebonden gerechten. Dit is waar we uniek in zijn. De natuur met zijn biodiversiteit bepaalt ons menu. 

Ons doel

80 % seizoens producten van Nederlandse bodem en 20% buiten het seizoen en buiten Nederland.

 

2. Gezond

Goed voor jou, goed voor de planeet

Gezond eten voor je lichaam, je geest... en de planeet.
Plant based; Meer plantaardig, minder dierlijk. Groenten uit het seizoen bepalen het gerecht, dierlijke producten alleen nog voor de smaak. Door groenten “Beestachtige” bereidingswijze te geven worden groenten het nieuwe vlees! 

Ons doel

80% plantaardige producten, 20% dierlijke producten, weinig zout en suiker en geen kunstmatige hulpstoffen. 

 

3. NATUUR

Eerlijke, echte producten zonder kunstmatige hulpstoffen en smaakversterkers.
Eten van wat het land en zee ons in de seizoenen biedt, zonder kunstmatige toevoegingen die ons eten zogenaamd “lekkerder” maken en ons verleiden om meer ongezond te eten en daar verslaafd aan te raken. Eten zonder E-nummers, dus puur natuur.

Ons doel

Gebruik maken van alles wat de natuur ons biedt zonder chemische additieven en zonder verspilling. 

 

4. KWALITEIT

Respect voor de gezonde bodem, de ingrediënten en de boeren die ze produceren.

Herken de kwaliteit van de ingredienten die je kiest om een maaltijd samen te stellen; biologisch, biodynamisch van duurzame landbouw systemen.Maak keuzes van ingredienten als die de wereld beter maken. Respecteer de oorsprong en kwaliteit, seizoen en voorradigheid (b.v. vis) van elk ingredient en de mensen die er hard voor werken. 

Ons doel

We kopen niet op prijs maar investeren in gezonde eerlijke producten en kennis voor wat echt goed is.

 

5. WAARDE

We werken aan resultaten voor morgen, winst voor consument, producent, dier en aarde. 

Winst voor jezelf, voor de boer/producent en de planeet. Met de hele verwaarding van dieren door alles te eten van dieren. Dat betekent No Waste! Kwaliteit heeft heeft een prijs, maar koken met meer Nederlandse plantaardige producten en minder dierlijke producten is goedkoper, bespaart water, energie, ecoafdruk en foodmiles. Kortom: no waste, minder kosten en meer smaak!

Ons doel

We creëren waarde door te doen wat telt: gezonder eten, de aarde beter achterlaten, minder verspillen, eerlijke prijzen voor producenten en meer dierlijk welzijn. 

 

Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk