duurzaam voor mens, DIER EN PLANEET Onze revolutie. Wij leggen het je uit.

Onze revolutie. Wij leggen het je uit.
wat is
dutch cuisine

Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken vernieuwt met focus op duurzaamheid, seizoensgebonden producten en minder voedselverspilling.

Het draait om pure, lokale ingrediënten en creatief koken met groenten in de hoofdrol. Kortom: lekker, gezond en goed voor de planeet!

ons verhaal 
het verhaal achter 

dutch cuisine

Dutch Cuisine is opgericht omdat verandering niet wacht. Omdat we in Nederland alles hebben: rijke grond, seizoenen, geweldige producten en een innovatieve mindset. Het is tijd voor een eigen moderne kook- en eetcultuur.

Minder verspilling, meer smaak. Minder vlees, meer groente. Geen excuses, geen halve maatregelen. Gewoon koken zoals het hoort: met respect voor de seizoenen, voor de boer, voor de toekomst. Dutch Cuisine is geen trend. Het is een revolutie op je bord.

voor wie is
dutch cuisine

Dutch Cuisine is er voor ondernemers en chefs die verder kijken dan vandaag. Voor horeca, catering en zorg die snappen dat goed eten niet alleen vult, maar ook verandert. Dit is geen niche, geen hype. Dit is de toekomst van de hele foodservicemarkt. Minder verspilling, meer smaak. Minder impact, meer toekomst. Wie durft, doet mee.



ons statement

Deze 5 principes van Dutch Cuisine zijn ons statement. Koken met smaak, lef en toekomst.

Bestuur

Maak kennis met de bestuursleden 

Secretaris Dutch Cuisine, Eigenaar FOB Services
Ferdie Olde Bijvank
Bestuurslid communicatie, Eigenaar Het Kookkantoor
Eke Mariën
Bestuurslid onderwijs, directeur Voeding, Gastvrijheid en Uiterlijke Verzorging Koning Willem I College
Twan Musters
Bestuurslid Dutch Cuisine, Consultant duurzame horeca
Bas Cloo
Bestuurslid Dutch Cuisine, Algemeen Directeur Service2Fruit
Bart Leemans
Bestuurslid Dutch Cuisine, Algemeen directeur Joannes Hospitality
Inge Janmaat van Weert
Voorzitter Dutch Cuisine, SVH Meesterkok
Albert Kooy

raad van toezicht

De Dutch Cuisine Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid en de gang van zaken van het Dutch Cuisine bestuur.

Transitieversterker, community-directeur Land van Cuijk en Meierijstad (Koning Willem I College)
Marc Raaijmakers
Oud-cardioloog Ziekenhuis Gelderse Vallei, voorzitter Alliantie Voeding in de Zorg
Tom van Loenhout
voormalig partner BDO Audit & Assurance
Hans Lankhujzen

oprichters 
dutch cuisine

Maak kennis met de oprichters 

Mede-eigenaar Lindenhoff Baambrugge
Berend te Voortwis
Patron-cuisinier restaurant Triptique in Wateringen
Niven Kunz
President Gastronomisch Gilde, eigenaar Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelde B.V.
Hans Everse
SVH Meesterkok en patron-cuisinier restaurant Bolenius in Amsteram
Luc Kusters
Secretaris Dutch Cuisine, Eigenaar FOB Services
Ferdie Olde Bijvank
Founder / Director Matmo Creative
Monique Mulder
SVH Meesterkok, Docent Sterklas en Gastronomie ROC Amsterdam
Theo Van Rensch
Culinary Spin Docter
Theor Verplancke
Chef on a mission
Jeroen van Ooijen
Bestuurslid Dutch Cuisine, Consultant duurzame horeca
Bas Cloo
Communication and brand manager
Marjan Pijnenburg
Voorzitter Dutch Cuisine, SVH Meesterkok
Albert Kooy
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk
Sergio Herman
Niven Kunz
Angelique Schmeinck
Dick Middelweerd
Jef Schuur
Marco Poldervaart
Willem Schaafsma
Emile van der Staak
Luc Kusters
Edwin Vinke
Jonnie Boer (1965 - 2025)
Yornie van Dijk