Seizoenskalender

GROENTE 
& FRUIT

Seizoensgebonden groente en fruit van Nederlandse bodem is niet alleen erg lekker, maar ook goedkoper en verser! Onderstaande groente- en fruitkalenders geven met een klasse aan wanneer de producten op hun best zijn.

Bekijk hier

VIS & SCHAALDIEREN

Het gaat redelijk met het visbestand in de Noord- en Waddenzee. Gebruik deze vis van dichtbij en check onderstaande viskalender over welke vis, wanneer op zijn best is of wanneer deze beter even met rust gelaten kan worden.

Bekijk hier

WILD 
& GEVOGELTE

De seizoenen bieden ons een duurzaam en gevarieerd aanbod van wild en gevogelte die leven in onze Nederlandse natuurgebieden. Check onderstaande wildkalender en gebruik deze als inspiratiebron en leidraad!

Bekijk hier

REGIO & PRODUCENT

OOSTER­SCHELDE

Het grootste en natste Nationale Park in Nederland bevindt zich in Zeeland, de Oosterschelde. Deze zeearm van de Noordzee (ongeveer 350 km2 groot), ligt tussen de Zeeuwse schiereilanden Schouwen-Duiveland, Tholen…

Lees meer

HOLLANDS WILD

In Nederland wordt 11 miljoen kilo wild gegeten, waarvan maar 10% afkomstig is uit ons land. De overige 90% is geïmporteerd of opgekweekt, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. We importeren…

Lees meer

WESTLAND

Tussen Den Haag, Rotterdam en Delft ligt Westland, gevormd door de gemeenten de Lier, ’s Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen. De streek heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de tuinbouw Terwijl het gebied in de middeleeuwen nog…

Lees meer

GESCHIEDENIS & CULTUUR

Zilver
uit de zee

De reizen naar de Oost en de exotische producten die mee kwamen naar Holland zoals specerijen, zijde en porselein kennen we allemaal als importproducten van de VOC. Volgens velen zijn dit de producten waarmee de handel in die tijd floreerde.

Lees meer

Woven Skin

Op 14 mei jongstleden vond in de voormalige suikerfabriek van Groningen de wereldpremière plaats van de kunstinstallatie WOVEN SKIN van Claudy Jongstra, cultuurambassadeur van Dutch Cuisine. WOVEN SKIN is een 3D-sculptuur die is samengesteld door Claudy Jongstra’s beroemde wandkleden. De sculptuur is een kunstinstallatie en nomadisch forum in…

Lees meer

De Beemster

De Beemster speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het West-Europese cultuurlandschap. Het trok veel buitenlands bezoek, en nog steeds. Zo wilde Cosimo de Medici het technisch vernuft met zijn eigen ogen ontdekken. Zoals het gebruikelijk was in de Renaissance om reizen te maken om kunst en cultuur te leren kennen, zo wilde Cosimo ook…

Lees meer

’s Lands Zeemagazijn

’s Lands Zeemagazijn is de naam van het opvallende monument waar Het Scheepvaartmuseum sinds 1972 in gevestigd is. Het vierkante, robuuste pand is door middel van 1000 palen op het water gebouwd naar een ontwerp van stadsbouwmeester…

Lees meer

GEZONDHEID & DUURZAAMHEID

NEDERLAND WEER GEZOND MAKEN

Rob Baan, bestuurslid Dutch Cuisine en ambassadeur van het eerste uur, pleit op zijn blog voor het eten van meer groente en fruit (80% plant en 20% dier) zodat we Diabetes 2 kunnen omkeren.

Lees meer

Brasserie 2050

Rabobank en Lowlands zijn het nieuwe initiatief Brasserie 2050 gestart. Tijdens het festival maakten bezoekers kennis met het voedsel dat in het jaar 2050 op het bord zal liggen. Op de kaart? Gerechten met toekomstbestendige ingrediënten, zoals…

Lees meer

FACTS & FIGURES

Wist je dat?

 
Tulpenbollen waren
een belangrijke
voedingsbron tijdens
de WO2

INSPIREER ONS MET JOUW SEIZOENSRECEPT.
MAIL HET
RECEPT NAAR

info@dutch-cuisine.nl

ONZE TIPS

Meer ontdekken over onze Nederlandse keuken en eetcultuur? Of je nu op zoek bent naar een kookboek, recept, meer diepgang of een event van Dutch Cuisine, je vind deze bij de onderstaande lees-, kijk- en bezoektips.