SmaakPark Ede met culinaire streekmarkt

Geplaatst op

Dit jaar wordt het moment van de waarheid. Dutch Cuisine ambassadeur Christian Weij en Petra Busser hopen aan het einde van het jaar volop in de verbouwing van hun SmaakPark te zitten. Het park wordt een inspirerende kruising tussen een kookstudio, pluktuin en een foodhal met de sfeer van een permanent foodfestival. In afwachting van deze grote verbouwing gebeuren er nu ook al allerlei activiteiten in de oude schermhal en bijgebouwen. De hoogste tijd om het SmaakPark te openen en iedereen kennis te laten maken met wat er al is, en wat er in 2019 nog gaat komen.

De pre-opening van het SmaakPark is op zaterdag 2 juni met een smaak-markt in en om de oude schermhal. Verschillende lokale producenten en innovatieve SmaakMakers zullen er van 13:00u tot 17:00u hun producten verkopen en laten proeven. Maar in een SmaakPark moet er natuurlijk ook gegeten en gedronken worden! Christian zal voor deze speciale gelegenheid een aantal lekkere gerechten bedenken op basis van de op de markt aanwezige producten. Deze gerechten kunnen onder het genot van veel gezelligheid en een lekker drankje in de hal en op ons terras genuttigd worden.

De afgelopen 3,5 jaar is er samen met de Gemeente Ede, Urban Climate Architects, landschapsarchitect, Rob Roggema en Jan Paul van de Hoef van Keus Bedrijfsmakelaars een mooi plan gemaakt voor de herontwikkeling van de oude sporthal en de 6.000 m2 omliggende grond op de Mauritskazerne. De grond is bestemd voor een eetbaar park, twee B&B aardewoningen en diverse ondergrondse kassen en torens waar – met behulp van scholen, universiteiten en andere kennisinstellingen – geëxperimenteerd zal worden met nieuwe vormen van voedselproductie en voedselverwerking. In de foodhal wordt ruimte geboden aan kleine- en/of startende food ondernemers om hun producten te maken, verkopen en aan de gasten te laten proeven.

 Meer informatie: www.smaakpark.nl