Horeca

Alle activiteiten binnen het programma horeca zijn erop gericht om op de langere termijn een fundamentele verandering in onze voedselconsumptie en eetcultuur te bewerkstelligen. Dit gaat over een gedragsverandering waar wij onze change-agents – huidige en toekomstige chef-koks – hard voor nodig hebben.

Cultuur

Onze eetcultuur is ons erfgoed

Het Cultuur Programma van Dutch Cuisine is gericht op het benoemen en herontdekken van onze Nederlandse keuken en eetcultuur; ons culinaire geheugen. Onze eetcultuur is ons erfgoed. Het beslaat een enorm rijke geschiedenis. Door de eeuwen heen is de Nederlandse keuken altijd een zeer adaptieve keuken geweest: een unieke keuken met de ‘esthetiek van de soberheid’. Dutch Cuisine brengt onze rijke culinaire geschiedenis breed onder de aandacht van chef-koks, restaurants en consumenten.

”EEN GEZONDER VOEDSELAANBOD IS NODIG VOOR ALLE BURGERS, MAAR GEZOND GEDRAG BEGINT IN DE KINDERTIJD”
Jaap Seidell
Hoogleraar Voeding & Gezondheid, Vrije Universiteit Amsterdam

Gezondheid

De komende generaties gezond houden

In het programmaonderdeel Gezondheid van Dutch Cuisine, staat het verband tussen gezondheid en voeding centraal. Voeding heeft een direct effect heeft op onze gezondheid; een verbetering van ons voedingspatroon levert op termijn gezondere mensen op. De chefs van Dutch Cuisine zijn de change-agents die dit eetpatroon positief kunnen beïnvloeden.

Meer gezondheid

Educatie

Dutch Cuisine onderwijs binnen ROC

Het educatie programma van Dutch Cuisine heeft tot doel om het gedachtegoed van Dutch Cuisine uit te dragen en onderwijsmodules te ontwikkelen binnen het basis-, voortgezet-, MBO-, HBO- en WO-onderwijs.