Dutch Cuisine
matchmaking lokaal voedsel

Dutch Cuisine stimuleert het gebruik van lokaal geproduceerd voedsel in de horeca. Want dat gebeurt helaas nog veel te weinig. Waarom is dat eigenlijk? Is er zo’n mismatch tussen vraag en aanbod van producten? Of komt het gewoon omdat producenten en horecaondernemers niet weten van elkaars bestaan? Ligt het misschien aan de distributiekanalen?

Hoog tijd dus om eens de proef op de som te nemen in een pilotregio. Dat hebben we gedaan in de regio de Kempen in Noord-Brabant. Matchmaking Lokaal Voedsel gaat om het opzetten van een korte keten tussen regionale producenten en de horeca in diezelfde regio. Er is een match als er besteld en geleverd wordt.

De pilot in de Kempen en omstreken heeft veel opgeleverd zoals kennis, ervaring en netwerk in alle aspecten bij het opzetten van een korte keten met streekproducten. Dit verdient zeker navolging in andere regio’s.

In jouw regio misschien? Om het je gemakkelijker te maken, is het hele proces van initiatief tot uitvoering opgetekend in de ‘Toolkit Dutch Cuisine Matchmaking Lokaal Voedsel’ die je via onderstaande link kunt downloaden. Doe er je voordeel mee!