De Silveren Spiegel: Dutch Cuisine op z’n best

Geplaatst op

The Citizen, een luxe lifestyle website met restaurant reviews en reistips, schreef het volgende mooie artikel over Dutch Cuisine restaurant de Silveren Spiegel. Een recensie om supertrots op te zijn!

In de charmante trapgevelhuisjes in het centrum van Amsterdam bevindt zich restaurant de Silveren Spiegel. Het authentieke interieur met opvallende details uit de Gouden Eeuw, zoals de open haard en houten trap, geven een huiselijk gevoel. Eén van de leukste kenmerken van dit restaurant vind ik dat het een echt familiebedrijf is. Vader Jim van der Hoff is sommelier, zoon Yves van der Hoff is chef en zijn verloofde en moeder zijn gastvrouw. Een combinatie die werkt. En dat hebben we gemerkt. We worden vriendelijk ontvangen door de ervaren bediening en er wordt boeiend verteld over de rijke historie van het pand. We starten de avond met de Silveren Spiegel cocktail die uit Zilverwater jenever en champagne van Barons de Rothschild bestaat. Een leuke en originele combinatie. Vervolgens krijgen we de menukaart toegereikt die keuze biedt uit à la carte en een vier- t/m achtgangenmenu. Wij kiezen voor het aanbevolen zevengangenmenu.

Smaakexplosie
De drie amuses waar we mee van start gaan smaken direct naar meer. Met als uitblinker het Amsterdamse uitje met ossenworst. Chef Yves heeft hier een originele twist aan gegeven waardoor het letterlijk een smaakexplosie in je mond is. Hierna wordt het eerste gerecht gepresenteerd. Noordzeekrab met dragon, een sesamkoekje en een sabayon van strandkrabben. Dit gerecht is niet alleen een plaatje, het is ook direct één van mijn persoonlijke favorieten. De krab is heerlijk zachtgegaard en past goed bij de zoete tonen van het sesamkoekje. Daarnaast is het fris, luchtig en goed op smaak… met een glas Pinot Gris uit Limburg ernaast is het een gouden combinatie.

Chef Yves van der Hoff
Chef Yves van der Hoff maakt in zijn keuken voornamelijk gebruik van producten die afkomstig zijn van Hollandse bodem. Omdat het restaurant ambassadeur is van de Dutch Cuisine, is het geen verrassing dat de platte oester van het volgende gerecht uit Zeeland komt. De oester wordt op spectaculaire wijze geserveerd met mosselen, kokkels, Hollandse garnalen, venkel, zeekraal en champagnesaus. Het heeft een fijne ziltige smaak, is romig en perfect in balans. De Marsanne uit de Rhône die hierbij geschonken wordt is een licht boterige witte wijn met houttonen en tevens mijn favoriete wijn van de avond.

Lees hier het hele artikel in Citizen van 10 juni jl.