Challenge: Eet als een pionier

Geplaatst op

Dutch Cuisine en Provincie Flevoland zoeken pioniers in de keuken! Ben jij kok of aspirant-kok én woon je in Flevoland? Dan dagen we je uit voor de challenge ‘Eet als een pionier’. Als Flevolander, als pioniers van het eerste uur kunnen we vooroplopen in een gezondere en duurzamere wereld. Ben jij deze Flevolander, lever dan je recept voor 17 september aanstaande in en maak kans op deelname tijdens de restaurantweken van 23 september tot 13 oktober 2019.

Over de challenge
Wist je dat je elke avond iets goed kunt doen voor de wereld? Voor het klimaat, de bodem, de boeren, de beestjes? Mocht dát je niets interesseren, dan kun je iets goeds doen voor jezelf. Hoe? Door je maaltijd nét anders te bereiden. Vul je bord met 80% groente, fruit, noten, zaden en paddenstoelen. Vul je bord met 80% lokaal en maak het verschil. Met 80% groen op je bord verminder je de CO2-uitstoot, verbeter je de bodem, vergroot je de biodiversiteit en word je ook nog eens gezonder. Als Flevolander, als pioniers van het eerste uur, kunnen we vooroplopen in een gezondere en duurzamere wereld. Die heerlijke nieuwe wereld begint met een heerlijk nieuw gerecht. Dus ‘Eet als een pionier!’

Tijdspad
Masterclasses: 

In juli, augustus en september 2019 worden gratis masterclasses georganiseerd voor koks die willen pionieren met 80% groente, fruit, zaden en paddenstoelen.

Inleveren recepten:
17 september 2019 is de uiterste datum waarop koks hun recepten kunnen inzenden

Beoordeling:
18 en 19 september 2019 worden de recepten beoordeeld en zullen de koks ingelicht worden of hun pioniersdis is goedgekeurd en of ze kunnen deelnemen aan de restaurantweken

Restaurantweken:
Van 23 september tot 13 oktober 2019 zetten de deelnemende koks hun pioniersgerechten op de kaart; de gasten kunnen de gerechten dan komen proeven en tot en met 13 oktober 2019 hun stem uitbrengen via eetalseenpionier.nl en Facebook.

Bekendmaking finalisten en finale cook-off:
Maandag 14 oktober 2019 worden de uitslagen van de professionele jury en de publieksjury bekendgemaakt; de finalisten krijgen dan ook te horen dat ze mogen deelnemen aan de finale cook-off op 16 oktober 2019.

Aanmelden?
Meer info en aanmelden via: https://bit.ly/2WykRvr