KWI College nu ook Herenboer

Geplaatst op

Met de toetreding tot de Coöperatie Herenboeren Wilhelminapark mag de Middelbare Horeca School in Den Bosch zich nu ook Herenboer noemen. Herenboeren Wilhelminapark is een coöperatie die duurzaam voedsel produceert en deze direct levert aan de consument tegen een prijs die vergelijkbaar is met die in de supermarkt. Per 1 september krijgt de Bossche Horecaopleiding – die onderdeel is van het Koning Willem I College met een Dutch Cuisine opleiding Gespecialiseerd kok, niveau 4 – groenten, fruit, eieren en vlees van deze coöperatieve boerderij in Boxtel.

Sinds 1 september kan de opleiding wekelijks zo’n 20 monden (gasten) blij maken met (h)eerlijke producten van de Herenboerderij. De oogst van de week en het vlees worden door de ‘koks van de toekomst’ in één van de keukens op school be- en verwerkt tot (h)eerlijke gerechten. De studenten in de bediening serveren de gerechten en vertellen met passie over de mooie, unieke samenwerking tussen boer en bord, van grond tot mond.

In Ons Restaurant, één van de vier leerondernemingen van de Middelbare Horeca School, wordt naast de à la carte-kaart die geheel voldoet aan de 5 principes van Dutch Cuisine, een exclusief 3-gangen Herenboerenmenu geserveerd. Het menu bestaat uitsluitend uit ingrediënten afkomstig van de Herenboerderij. “Zolang de voorraad strekt en op is op”, voegt Dutch Cuisine ambassadeur Twan Musters toe.