Brabant is (plant)aardig op weg!

Geplaatst op

Brabant is (plant)aardig op weg!

Brabanders zijn supergezellig, echte levensgenieters, en bijzonder aardig. Plantaardig wel te verstaan. Brabant is namelijk koploper als het gaat om teelt en productie van plantaardige producten. Wist je niet hè! Het grootste deel van de vleesvervangers en andere plantaardige producten die we kennen hebben Brabantse roots. Daar is Brabant trots op! We Are Food Brabant organiseert daarom in oktober een themamaand rondom plantaardige eiwitten. Uiteraard is Dutch Cuisine daar nauw bij betrokken.
Zo heeft Dutch Cuisine samen met Visit Brabant bijvoorbeeld een speciale route ontwikkeld langs allerlei Brabantse plekken en locaties waar plantaardige eiwitten de hoofdrol spelen. Daarnaast komt er een speciaal impactmenu waar Brabantse producten centraal staan. Een ander heel erg mooi onderdeel van deze maand is de introductie van de Beste Brabantse Borrelplank: een assortiment van superlekkere borrelhappen die merendeels plantaardig zijn en van Brabantse makelij. Brabant op zijn best dus. Deze borrelplank willen we vanaf oktober graag bij zoveel mogelijk Brabantse horecagelegenheden op de kaart zien te krijgen. Hiermee laat Brabant zien dat Bourgondisch genieten ook op een slimme manier kan. Op 20 oktober wordt deze plank groots en feestelijk gelanceerd in de Korte Putstraat in Den Bosch. Vrijwel alle restaurants in deze straat werken hieraan mee. Het doel is om op die dag de langste plantaardige borrelplank te presenteren en zo de aandacht op het onderwerp te vestigen.

 

Op 7 oktober organiseert We Are Food Brabant een inspirerend kick-off van deze themamaand. Tijdens een speciale break out sessie voor horeca-ondernemers vertellen zij graag meer over deze plannen en delen interessante sprekers hun visie op dit onderwerp.
Heb jij interesse om hierbij te zijn? Je bent van harte welkom. Voor meer informatie stuur even een mail naar info@wearefood.nl. Dan ontvangt je de uitnodiging met het programma voor deze dag. 

 

Dutch Cuisine Routes
Samen met Dutch cuisine ontwikkelt (Visit)Brabant al langere tijd routes die de verhalen van de Brabantse eetcultuur beleefbaar maken. Die routes verenigen boeiende achtergrondverhalen bij lokale producten met hun culturele voedingsbodem en streekgebonden tradities.
Zo staan in de route Zilt, Zoet en Zalig West-Brabant de drie A’s centraal in combinatie met het erfgoed van Vincent van Gogh en bijvoorbeeld transformatie van de suikerindustrie. In de Kempen leiden de fiets- en wandelroutes langs bijzondere kloosters, verhalen over het smokkelen van boter en het Kempens schaap. In oktober wordt in het kader van de plantaardige themamaand de derde route gelanceerd. Daarin staat de innovatieve kracht van regio Noord-Oost Brabant centraal. Daar leidde de combinatie van arme zandgronden en rijke kleigrond tot het ontstaan van welvarende handelscentra met rijk cultureel erfgoed en vooraanstaande voedselverwerkende industrie. Met ieder tien verhalen, drie lokale helden en uitmuntende chefs, zetten deze routes goed eten in Brabant op de kaart.